Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از مرکز زلزله نگاری کشور زلزله ای به بزرگی 6 ریشترحوالی سفید سنگ استان خراسان رضوی را لرزاند.
شدت زمین لرزه به حدی بود که کاملا در شهر احساس شده و مردم هم اکنون در معابر عمومی حضور یافته است.
این زمین لرزه در عمق 10 کیلومتری زمین و عرض جغرافیایی 83 .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

35 و طول جغرافیایی 26. 60 رخ داد.

هنوز از خسارات احتمالی این زمین لرزه گزارشی دریافت نشده است.
این زلزله در81کیلومتری مشهد رخ داده است.
یادآور میشود: پس لرزه های متمادی همچنان ادامه دارد.بر اساس گزارش‌ها تلفن، موبایل و وسایل ارتباطی در مناطق زلزله زده مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی قطع شده است.
شاهین فتحی معاونت عملیات امداد و نجات هلال احمر نیز با اعلام این خبر اظهار داشت : در حال حاضر تیم های ارزیاب به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود : هماهنگی های لازم با فرودگاه مهرآباد جهت اعزام احتمالی نیرو و اقلام زیستی نیز انجام شده است .
فتحی گفت : در استان های خراسان جنوبی و خراسان شمالی و سمنان، وضعیت آماده باش اعلام شده است.
سید مجتبی احمدی مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان گفت: زمین لرزه ای به قدرت 6 ریشتر در سنگ سفید خراسان رخ داد.
تیم ارزیاب از سرخس فریمان و تربت جام برای ارزیابی اعزام شدند ، همچنین پس لرزه هایی با قدرت 4.7 و 4 و 3.6 و 4.4 ، 3.7 ، 3.1 ، 1. 4 ، 3.2 ، 6 . 3 ، 8. 3 ، 5 . 3 ، 0. 3 ، 4 .3، 5 . 3، 5 . 3، 1 . 4 ، 0 . 3 ، 9 . 4د هم ریشتر به وقوع پیوست.
بدنبال وقوع زلزله در مشهد ، ماموران۴۸ایستگاه آتش نشانی این کلانشهر به حالت آماده باش درآمدند و کلیه خودروهای عملیاتی به دستور معاونت عملیات این سازمان از آشیانه خارج و در حالت استند بای قرار گرفتند.
آتشپاد دوم " مهدی رضایی" معاون عملیات آتش نشانی مشهد با بیان اینکه کلیه خودروهای عملیاتی از آشیانه خارج و در حالت استند بای قرار گرفتند ، در خصوص میزان خسارت وقوع این زلزله گفت : تنها حادثه ای که تا هم اکنون به مرکز فرماندهی اتش نشانی مشهد اعلام شده است ، تخریب مختصر یک کوره آجر پزی واقع در انتهای بلوار مفتح است ، که در همین لحظه ماموران این سازمان در محل حادثه حضور دارند .نجات دوقلوی 10 ماهه از زير آوار زلزلۀ مشهد...
*اعزام 8 تیم ارزیاب به محل حادثه
معاونت عملیات امداد و نجات هلال احمر بیان داشت : 8 تیم ارزیاب شامل 32 نفر به محل حادثه اعزام شد.
وی گفت : جلسه اضطراری شورای معاونین سازمان امداد و نجات در محل مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجاتو بررسی شرایط استان خراسان رضوی نیز تشکیل شد .

*مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی در ویدیو کنفرانس سازمان امداد و نجات
مجتبی احمدی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی گفت : با توجه به تراکم جمعیت در بخش سفید سنگ، مشکل جدی برای منطقه بوجود نیامده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی در ویدیو کنفرانس سازمان امداد و نجات ، تصریح کرد : بالگرد جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی به همراه تیم واکنش سریع استان در حال گشت زنی و برآورد خسارات احتمالی ناشی از زلزله است .
* 4 مصدوم و 1 فوتی در زلزله مشهد
شاهین فتحی معاون عملیات امدادو نجات هلال احمر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت : تاکنون 1 نفر فوتی در روستای کالغش فریمان و 4 مصدوم در این زمین لرزه گزارش شده است .

اولین فیلم از زلزله شش و یک دهم ریشتری در مشهد


رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: 2 بالگرد امدادی هلال احمربه خراسان رضوی اعزام شدند و بالگرد استان مازندران در صورت نیاز در حال آماده باش هستند.
وی ادامه داد: 3 تیم واکنش سریع و 8 تیم ارزیاب به منطقه حادثه اعزام شدند.
*خروج دانش آموزان و دانشجویان از مدارس و دانشگاه ها


در پی زلزله در مشهد مدارس نوبت عصر فریمان تعطیل شد.
*آمادگی کامل سازمان امداد و نجات و استان های معین استان خراسان رضوی جهت پوشش لجستیکی مناطق زلزله زده
متانی معاونت لجستیک و آمادگی سازمان امداد و نجات اظهار داشت : مشکلی از جهت اقلام امدادی از قبیل چادر و اقلام زیستی در استان خراسان رضوی وجود ندارد.
*مردم به مناطق آسیب دیده نروند
معاونت عملیات امداد و نجات گفت : مردم از حضور در منطقه آسیب دیده خودداری کنند و خبرها را از منابع رسمی دریافت و از تماس بی مورد با مناطق آسیب دیده خودداری کنند.


رشیدیان استاندار خراسان رضوی در گفتگو با شبکه خبر گفت: تیم ارزیاب اعزام شده و خسارات در سفید سنگ جزئی است اما در حال حاضر آماری از خسارت روستا ها نداریم.
وی ادامه داد: بالگرد هلال احمر مشغول گشت ارزیابی است و تمامی نیروها اعم از ارتش، سپاه، هلال احمر اعلام آمادگی کردند و شرایط در حال حاضر در فریمان عادی است.
تاکنون خساراتی گزارش نشده است.*مشکلی در ارائه خدمات امدادی وجود ندارد
معاونت عملیات امداد و نجات هلال احمر مناطق آسیب دیده را در شهرستان سرخس ، ٤ روستا (چلاته منار،چلاته حاجی کار، خارزار و چارمزار) عنوان کرد .
وی گفت : در طرح عملیاتی شعب که پیش از این در سازمان امداد و نجات تهیه شده بود ،تمامی نیازهای امدادی منطقه برآورد شده و مشکل خاصی در ارائه خدمات امدادی وجود ندارد.

فتحی تصریح کرد : هم اکنون جلسه مدیریت بحران سازمان امداد و نجات با حضور دبیرکل و رییس سازمان امداد و نجات و ارتباط ویدیویی با رییس جمعیت هلال احمر در حال برگزاری است .
*ایجاد اردوگاه اسکان اضطراری در مناطق امن
سید امیر محسن ضیائی رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت : اردوگاه اسکان اضطراری در مناطق امن حول منطقه حادثه دیده ، برای ارامش بیشتر مردم ایجاد می شود .
وی گفت : جمعیت هلال احمر آمادگی کامل در پاسخگویی به زلزله اخیر را دارد و حضور نیروهای واکنش سریع نشانی از توان این جمعیت در پاسخگویی مناسب به این حادثه بود .
*آماده باش نیروهای اورژانس
پیر حسین کولیوند رئیس اورژانس کشور در گفتگوی زنده با شبکه خبر با بیان اینکه تمام نیروهای اورژانس در حال آماده باش هستند گفت: در حال حاضر نیروهای اورژانس به محل مورد نظر رسیده و در حال استقرار هستند و بالگردهای اورژانس نیز در حال بازدید از مناطق زلزله زده هستند.
وی گفت : بیشتر خسارت در روستاهای کلاته منار، کلات حاجی کار، خار زارو چار مزار هستند و هنوز میزان خسارت ها مشخص نیست .
کولیوند بیان داشت : تاکنون 6 مصدوم حادثه زلزله خراسان رضوی به بیمارستان سجاد تربت جام منتقل شدند .
* تخریب جزئی در شاندیز و رضویه
مجتبی احمدی مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در گفتگوی زنده با شبکه خبر اعلام کرد : تیم های ارزیاب در مشهد و تربت جام حضور دارند ، پس لرزه های متعددی تاکنون رخ داده و در روستای حاج علی بین 20 تا 50 درصد تخریب شده و 60 درصد خانوارها نیازمند کمک رسانی هستند .
وی افزود : همچنین شاندیز و رضویه تخریب جزئی داشته اند .

*زمین لرزه 2 قربانی گرفت
شاهین فتحی معاونت عملیات امداد و نجات هلال احمر اظهار داشت : به دنبال زمین لرزه امروز در خراسان رضوی تاکنون 2 نفر جان خود را از دست داده اند.
*17 مصدوم در زلزله خراسان رضوی
پیر حسین کولیوند رئیس اورژانس کشور دقایقی پیش در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت : تاکنون تعداد مصدومان زلزله اخیر در خراسان رضوی به 17 نفر رسیده است .
*اسامی مصدومین


لازم به ذکر است 2 نفر از مصدومین بصورت سرپایی درمحل درمان شده اند .

*اسکان اضطراری زلزله زدگان
فتحی معاونت عملیات امداد و نجات هلال احمر گفت : تاکنون 60 خانوار در روستای کلاته حاج علی و 160 نفر در 8 روستای رضویه اسکان اضطراری یافتند.*22:35/دانشگاه‌های مشهد، گلبهار، تربت جام، سرخس و فریمان تعطیل شد

فردا دانشگاه‌های مشهد، گلبهار، تربت جام، سرخس و فریمان تعطیل شد.

پیرو اطلاعیه روابط عمومی شبکه جامع دانشگاه‌های استان خراسان رضوی،کلیه دانشگاه‌های مشهد، گلبهار، تربت جام، سرخس و فریمان فردا پنجشنبه تعطیل است.
*22:03/یک فوتی و 34 مصدوم در زلزله 6 ریشتری خراسان رضویسرپرست اورژانس کشور در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان:

کولیوند سرپرست اورژانس کشور استقرار کمپ های سلامت برای مراجعات پزشکی و امدادرسانی به حادثه دیدگان خبرداد و افزود : تیم حمایت های روحی و روانی در محل حادثه استقرار دارند.

وی افزود: نیروهای اورژانس جهت کاهش الام و نگرانی پزشکان و تیم حمایت های روانی در محل حادثه استقرار پیدا کردند.وی گفت:جمع کل مصدومین و فوتی حادثه زلزله خراسان رضوی 35 نفر که یک نفر فوتی و 34 نفر مصدوم که 8 مصدوم بیمارستان سجادیه تربت جام، 23 مصدوم بیمارستان امام خمینی فریمان، 2 مصدوم بیمارستان هاشمی نژاد مشهد، یک مصدوم مرکز درمانی آبروان انتقال داده شدند و هم اکنون تعداد 10 نفر از مصدومین در بیمارستان امام خمینی (ره) فریمان بستری هستند.

کولیوند افزود:تعداد 22 نفر پس از انتقال درمان سرپایی شدند.*21:26 / تدارک غذای گرم برای زلزله‌زدگان خراسان رضوی مدیر امور خدام آستان قدس رضوی از طبخ و توزیع 15 هزار غذا بین زلزله‌زدگان استان خراسان رضوی خبر داد. * 21:02 /در پی وقوع پس لرزه های متعدد در مشهد

نمایشگاه بین المللی مشهد امشب آماده اسکان شهروندان مشهدی است

مدیرعامل نمایشگاه بین المللی مشهد گفت: با توجه به وقوع زلزله امروز مشهد و در پی تقاضاهای مردمی، نمایشگاه بین المللی امشب آمادگی دارد چنانچه شهروندان عزیز جهت اسکان و نصب چادر مراجعه نمایند پذیرای آنان باشد.

احسان ارکانی با اعلام این خبر اظهار کرد: مشهد امروز شاهد وقوع زمین لرزه و پس لرزه های متعدد بود که همین امر سبب شد مردم ساعاتی را در خارج از منازل خود سپری کنند.

وی ادامه داد: به جهت افزایش امنیت و آرامش شهروندان عزیز، سالن ها و بخشی از محوطه نمایشگاه بین المللی مشهد، امشب درصورت مراجعه همشهریان عزیز جهت اسکان و برپایی چادر، آماده و پذیرای مردم است.*20:57/تعطیلی کلیه ی فعالیتهای مدارس برخی شهرستان‌های خراسان رضوی
تمامی فعالیتهای مدارس در برخی شهرستان‌های خراسان رضوی تعطیل شد.*20:31/تدارک غذای گرم برای زلزله‌زدگان فریمان توسط آستان قدس‌‌‌/مشکل آب شرب روستاها فردا برطرف می‌شود

فرماندار فریمان گفت: غذای گرم برای زلزله زدگان فریمان توسط آستان قدس تدارک دیده شده است.

حسین یساقی گفت‌: آستان قدس رضوی برای روستائیان آسیب دیده دوقلعه در منطقه سفیدسنگ فریمان غذای گرم تدارک دیده و در مسیر است.

وی گفت: مشکل آب شرب روستاها نیز فردا برطرف می‌شود. استاندار نیز امروز از منطقه بازدید داشتند و سعی می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان مقاوم‌سازی منازل را انجام دهیم.

همچنین مرتضی بختیاری، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی به نمایندگی از آستان قدس در منطقه دوقلعه حاضر شده است.

‌*20:17/دستور فوری رئیس جمهور برای رسیدگی ‌به خسارت‌دیدگان و مصدومان‌ زلزله

در پی وقوع زلزله‌، رئیس جمهور ضمن گفت‌وگو با استاندار خراسان رضوی در جریان ‏گزارش دقیق حادثه و ابعاد و گستره خسارات آن قرار گرفت‎.‎

‌حجت‌الاسلام حسن روحانی در تماس تلفنی علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی ‏و شنیدن گزارش عملکرد دستگاه‌های مختلف امدادی، دستور داد تا تمام اقدامات لازم و فوری برای ‏رسیدگی به حادثه‌دیدگان، مصدومان و خسارات وارده از سوی دستگاه‌های مسئول صورت پذیرد‎.‎

رئیس جمهور همچنین دستور داد تا در این راستا و در صورت لزوم از امکانات استان‌های همجوار ‏استفاده شود‎

*20:20/زلزله "ول‌کن" نیست؛ مشهد بار دیگر لرزید

دقایقی قبل مشهد بار دیگر لرزید.

این زمین لرزه که دقایقی پیش احساس شد جزو پس لرزه‌های ادامه دار زمین لرزه صبح امروز مشهد است.

*19:17/پیش‌بینی برای اسکان اضطراری مردم 5 شهر متاثر از زلزله

جانشین رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان رضوی گفت: تمهیدات لازم برای اسکان اضطراری مردم در پنج شهر متاثر از زلزله در این استان برای چهارشنبه شب اندیشیده شده است.

محمد مقدوری اظهار داشت: آمادگی لازم برای اسکان مردم در پارک ها، سالن های مسقف و پایگاه‌های بحران در شهرهای مشهد، سرخس، کلات، فریمان و تربت جام وجود دارد و پیش بینی لازم در این حوزه انجام شده است.

وی گفت: اسکان اضطراری مردم به اختیار خود آنها خواهد بود و درصورت علاقه می توانند از اماکن مذکور استفاده کنند.

جانشین رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی در زمینه فضاهای تدارک شده برای اسکان اضطراری از طریق صدا و سیمای استان در ساعات آینده اعلام می‌شود.

مقدوری ادامه داد: همچنین اسکان اضطراری از طریق

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۲۱۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات

همشهری - محمد سرابی: سخنران‌های نهمین همایش بین المللی زلزله در روز پیش بیان کردند و هشدار دادند که شرایط تهران در مقابله با زلزله ناگوار است. در این میان شهردار تهران در نهمین همایش بین المللی زلزله اطلاعات زیادی از وضعیت شهر تهران و برنامه‌ریزی‌های این نهاد برای مقابله با زلزله سخن ارائه کرد. علیرضا زاکانی در این مراسم که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، از نصب لرزه‌نگارهای در عمق ۵۰ متری خاک و اقدام برای نصب لرزه‌نگاری در عمق ۱۰۰ متری زمین گفت و امکان اعلام هشدار زلزله در فاصله ۱۰ تا ۱۵ ثانیه‌ زودتر را یادآور شد.

او گفت: مقابله با مخاطرات چهارگانه زلزله، سیل، طوفان و فرونشست در دستور کار ما قرار می‌گیرد. اگرچه موضوعات دیگری هم هست که در بحث‌های جداگانه باید به آن‌ها پرداخته شود. در این دوره مدیریت شهری نوع حرکت شورا و شهرداری به سمتی بود که برای همه سطوح برنامه داشته باشیم و به جای اینکه درباره خطر زلزله پیام خوفناک صادر کنیم طوری برنامه‌ریزی داشته باشیم که اگر اتفاقی افتاد حداقل آسیب را ببینیم و حداکثر آمادگی را داشته باشیم.

زاکانی افزود: باید با دیگر دستگاه‌ها هماهنگ شویم و مردم را آماده کنیم که بهترین پاسخ را بدهیم و این الگو را به دیگر شهرها تسری دهیم. سطح بعدی فعالیت ما بعد از هماهنگی ناظر به تجهیزات و امکانات است که بتوانیم آن را در اختیار دیگر دستگاه‌ها قرار دهیم. کارکرد این امکانات از نیمه امسال عملیاتی خواهد شد. حدود ۵۰ - ۵۵ سوله خارج از محدوده استفاده برای بحران بود که سال گذشته در اختیار ستاد بحران قرار گرفت. همچنین سال گذشته به ۳۰۰ هزار نفر آموزش اولیه مواجهه با بحران زلزله داده شد.

در این همایش همچنین احمد وحیدی وزیر کشور، حجه‌الاسلام محمد آقا میری عضو شورای شهر، سمیه رفیعی و منوچهر متکی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محمدحسن بازیار را به عنوان سرپرست پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و تعدادی از مدیران و کارشناسان زلزله به سخنرانی پرداختند. بخش‌هایی از صحبت‌های شهردار تهران در این همایش را می‌خوانید.

بیشتر ببینید: برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله

اشتراک نظرات و اطلاعات

در مقابله با زلزله همکاری بین بخشی و دقت در هم‌افزایی باید صورت بگیرد. در ستاد بحران ۱۵ کارگروه تشکیل شده و با توجه به مسئولیت وزیر محترم کشور این امکان فراهم شده است که نظرات همه دستگاه‌ها را در کنار هم و هماهنگ با هم داشته باشیم. این گام اول بود که در ۲ سال و نیم گذشته برداشته شد و امروز از اعتبار و همکاری در سازمان مدیریت بحران و مجموعه‌های مرتبط با آن در تهران برخوردار هستیم. دریافت نقطه نظرات و اشتراک اطلاعات و برنامه و هماهنگی در بخش‌های مختلف برای ما شرایطی فراهم کرده است که کاملا متفاوت از ۲ سال و نیم گذشته است.

لرزه‌نگار در عمق ۵۰ متری

امکان‌ها و ابزارهایی نیاز داشتیم که با استفاده از آن‌ها در کلانشهر تهران پیش‌بینی دقیقی از زلزله داشته باشیم. لرزه نگارهای سطحی در گذشته وجود داشت. در ۲ سال و نیم گذشته و مخصوصا سال گذشته ۵ لرزه‌نگار در عمق ۵۰ متری نصب شد که نوع توجه ما به موضوع زلزله را متفاوت کرد. برخی اوقات داده‌های لرزه‌نگارهای سطحی ما ممکن بود به عواملی در سطح زمین تعبیر شود اما اکنون با نصب لرزه‌نگار در عمق ۵۰ متری امکانی فراهم شده است که داده‌های بهتری برای اندیشمندان فراهم کنیم. امسال به لطف الهی لرزه‌نگاری در عمق ۱۰۰ متر در پارک نهج‌البلاغه خواهیم داشت که برای ما اطلاعات بهتری را هم فراهم می‌کند.

سامانه‌های هشدار زلزله

سامانه‌های ما باید هم درباره خسارت احتمالی و هم در زمینه هشدار سریع به ما امکان بیشتری بدهد. در گذشته ژاپنی‌ها در تهران ۴ سامانه اصلی را مستقر کرده بودند که در گذر زمان نیاز به تعویض داشت. ۲۲ سامانه به آن اضافه شد و در نهایت ۲۶ سامانه تحویل ما داده شد. امروز ۵۰ سامانه نیز در شهرهای پیرامونی تهران وجود دارد که اطلاعات آن در دست ما است. ۳۵ دستگاه هم مخاطب ما هستند که بتوانیم با دریافت این اطلاعات، هشدار سریع با فاصله ۱۰ تا ۱۵ ثانیه برای اقدامات اولیه اعلام کنیم.

پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان

در سال گذشته برای اولین بار پایش ساختمان‌های در معرض خطر تهران شروع شد. در گذشته آتش‌نشانی این وظیفه را انجام داده بود و از نگاه خود و بعد آتش‌نشانی پایش را انجام داده بود و یک عدد ۱۲۶ ساختمان را به دست آمده بود که بعضی از آن‌ها ایمن سازی را انجام دادند و برخی در حال ایمن سازی هستند در نتیجه اکنون تعداد این ساختمان‌ها از ۱۰۰ عدد کمتر شده است. در پایشی که سال گذشته به شکل جدید شروع شد و در این زمینه باید از مجموعه دستگاه‌های مرتبط تشکر کرد، به سراغ ۱۹ هزار ساختمانی رفتیم که ۷ طبقه و بیشتر از آن بودند به ویژه ساختمان‌هایی که استفاده عمومی داشتند. ۴ هزار ساختمان پایش شدند که ۱۷۰۰ مورد آن آنالیز شده است. آنچه که محصول این کار علمی است تقسیم ساختمان‌ها به ایمن و ناایمن است. نا ایمن‌ها نیاز به تقویت و بازسازی دارند یا نیاز به نوسازی دارند. این تقسیم بندی ساختمان‌ها کار بزرگی است که از سال گذشته با همکاری مجموعه‌های مختلف، از نظام مهندسی تا دولت و شهرداری شروع شد و ادامه دارد

پلاک‌های ناکارآمد بیرون از بافت فرسوده

در نگاه کالبدی به موضوع زلزله باید به نوسازی بافت فرسوده و بافت ناکارآمد غیر فرسوده پرداخته شود. ۲۶۱ هزار پلاک از ۹۳۰ هزار پلاک در تهران ناکارآمد است. ۹۳ هزار پلاک ناکارآمد در داخل بافت فرسوده است. داخل بافت فرسوده تشویق‌هایی داده شده و سال گذشته ۲۸۰ درصد نوسازی بافت فرسوده بیشتر شده است. امسال مصوبه‌ای ناظر به پلاک‌های ناکارآمد خارج از بافت فرسوده داشتیم که حدود ۱۶۰ هزار پلاک است. مصوبات گرفته شده است و اگر بارگزاری شود نوسازی در خارج از بافت فرسوده هم شروع می‌شود.

رشد صدور پروانه ساخت

سال ۱۴۰۰ میزان پروانه ساخت صادر شده در شهر تهران ۵۴۰۰ عدد بود. کل پلاک‌های تهران ۹۳۰ هزار عدد است. اگر با میزان رشد پروانه می‌خواستیم حرکت کنیم ۱۴۶ سال طول می‌کشید که شهر تهران یک دور کامل نوسازی شود عمر یک ساختمان ۳۰ تا ۴۰ سال است. حرکت شهر به سمت فرسودگی و زمینه بحران است. در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شیب صدور پروانه افزایش پیدا کرد و در سال گذشته ۱۴ هزار پروانه صادر کردیم. این تعداد در حال سرعت گرفتن است تا بتوانیم کالبد شهر را مستحکم کنیم.

بیشتر بخوانید: ساختمان‌های ناایمن پلمپ می‌شوند | جزئیات پایش ایمنی ساختمان‌های مهم تهران

ساخت و سازهای مقاوم در برابر زلزله

احمد وحیدی وزیر کشور

امروزه نیاز به استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی و مقابله با زلزله داریم. نگاه ما بر اساس توسعه فناوری‌ها است. از گذشته گسل‌ها را شناخته‌ایم ولی این کار کافی نست و حالا باید ناحیه‌های ایمن را مشخص کنیم و به آن پایبند باشیم. اگرچه در هر وضعیت خاکی می‌شود سازه پایدار مقاوم به زلزله ساخت ولی هزینه ساخت آن زیاد می‌شود. در سال‌های اخیر زلزله‌های ۶ ریشتری در بخش شهری خسارت زیادی نداشت و در روستاهایی که بازسازی و مقاوم سازی انجام شده بود مشکل چندانی نداشتیم. باید در همکاری با نظام مهندسی با کسانی که از سازه‌های غیر مقاوم ساختند برخورد قضایی شود. در این زمینه آیین‌نامه ۲۸۰۰ وجود دارد، ولی این آیین‌نامه در همه مناطق کشور به طور یکسان باید اجرا شود. از سوی دیگر افراط‌هایی هم اتفاق افتاده و سازه‌هایی آنقدر سنگین ساخته شده است که ضروری نبود. همچنین می‌توان در این زمینه گام برداشت که از انرژی زلزله استفاده کرد و آن را در اختیار گرفت. هیچ پدیده‌ای نیست که نتواند به تسخیر انسان درآید.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟

نگاه زیست محیطی به پیامدهای زلزله

سمیه رفیعی نماینده مجلس

در حوزه محیط زیست به پدیده زلزله از دیدگاه محیط زیستی نگاه می‌کنیم. عمر متوسط ساختمان‌ها ۴۰ - ۵۰ سال است در حالی که عمر ساختمان‌ها در استاندارد جهانی ۱۰۰ سال اعلام می‌شود. اگر این را مدنظر قرار دهیم می‌بینیم که نه فقط زلزله بلکه موضوعی مانند مدیریت نخاله‌های ساختمانی هم تبدیل به یک چالش می‌شود. متاسفانه این فرهنگ حاکم است که تا حادثه‌ای به وقع نپیوندد در اولویت‌های بالای مدیریتی قرار ندارد. چه بسا آثار ثانویه زلزله مانند شکستن لوله‌های انتقال گاز و آب از خود زلزله خطرناک‌تر باشد. در شهرهایی که مساعد زلزله است رعایت حریم گسل باید خیلی جدی گرفته شود. در سیل کشکان ساخت و سازهای درون بستر رودخانه انجام شده بود و استدلال می‌شد که این رودخانه سال‌ها خشک بوده است در حالی که می‌دانیم در فاصله ۱۰ یا ۵۰ سال بالاخره آب به مسیر رودخانه برخواهد گشت همانطور که در کن و امامزاده اتفاق افتاد.

کد خبر 850330 برچسب‌ها زلزله خبر مهم شهردارى تهران شهرداری مدیریت بحران تهران شهر مدیریت شهری

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به ۲۰ خانواده سیل‌زده در شهر غلامان
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • تجلیل و پاسداشت مقام معلم در مشهد
  • افتتاح بیش از ۴۰ مدرسه در طرح سه‌شنبه‌های امید مشهد
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • سفر بهاری به روستای ازغد طرقبه از لنز دوربین شهروندخبرنگار
  • ثبت ۵۰۰ فقره تصادف در شبانه‌روز گذشته در مشهد