Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@05:23:12 GMT

مشکلات و عواقب زلزله در روستاهای تربت جام

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۹۹۴۰۹

مشکلات و عواقب زلزله در روستاهای تربت جام

به گزارشگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جواناز مشهد ، یکی از روستاهایی که از خسارات‌های زیادی درزلزله اخیر صدمه دیده روستای چاه مزار سفلی بود و توانستیم با حضور ۵ ساعته دراین روستا و دیگر روستاهای درس آخوند، موسی آباد، دوسنگ و قلعه سرخ تا حدودی مشکلات مردم را از نزدیک مشاهده ودرد دل آن‌ها را بنویسیم آنچه را میخوانید بخشی از این صحبتهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی محمد غلامیان که از آسیب دیدگان زلزله هست می‌گوید: زلزله باعث شد تا مسئولان حداقل یکبار به این روستا بیایند و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کنند باید عنوان کرد که سالهاست زلزله خشکسالی اینجا را ویران کرده و این زلزله هم همه زندگی مان را نابود کرد متاسفانه این حادثه باعت شد ما هم چشممان به مسولان کشوری و استانی بیفتد و مشکلات ۳۰ ساله ما رابرسی کنند.
موسی مقدم یکی از اهالی چاه مزار سفلی که خانه اش خسارت زیادی دیده می‌گوید: من به عنوان یکی از مسن‌ترین اهالی با ۷۵ سال سن تاکنون مشقت‌های زیادی دیده ام، اما اکنون با این مشکل کهولت واقعا برایمان بازسازی کار مشکل خواهد بود و امید مان به خدای بزرک و بعد به مسئولان نظام خواهدبود.
از وی درباره خدمات ارائه شده می‌پرسیم و می‌گوید: تاکنون از آستان قدس رضوی که برایمان مواد غذایی تهیه کردند سپاسگذاریم و د. رمجموع از عملکرد مسئولان هم راضی هستم.
حسن قلی زاده از امکانات داده شده راضی است، اما از کمبود امکانات همچون نبود آب شرب، تلفن و حداقل اماکنات اولیهه روستا برای ماندگاری مردم ناراحت است و از مسئولان تقاضا دارد حداقل به این مردم که واقعا از اقشار محروم جامعه هستند توجه داشته باشند.
قربان شهرکی عضوء شورای اسلامی روستای چاه مزار سفلی درادامه اعلام کرد:این روستا با ۸۵ خانوار و دوری ۷۰ کیلومتری از شهرستان با مشکلات زیادی مواجه است بیش از ۲۰ سال این روستا با تانکر آبرسانی می‌شود و مردم روستا بدلیل درآمد پائین از ساختمان‌های گلی استقبال می‌کنند و مردم توان پرداخت وام‌های مسکن را ندارند وباید دولت مشوق‌های برای روستائیان فراهم کنند تا مهاجرت صورت نگیرد.
وی گفت:: این روستا در سال ۷۸ حدود ۳۰۰ خانوار جمعیت داشته الان به ۸۰ خانوار هم نمی‌رسد و بیشتر به حاشیه شهر‌ها مهاجرت می‌کنند وبا این زلزله هم حدود ۷۰ واحد مسکونی از ۸۸ واحد خسارت کلی دیده و اگر توجه نشود قطعا این روستا ودیگر روستا‌های همجوار خالی از سکنه خواهد شد.
دهیارروستای چاه مزارسفلی به خبرنگارما گفت:: در روستای چاه مزارسفلی ۸۵ خانوارساکن می‌باشند وزلزله درساعتی ازروزاتفاق افتاد که خوشبختانه بعلت اینکه مردم دامدار وکشاورزبودن درخانه‌های مسکونی خودحضورنداشتند واین زلزله هیچگونه تلفات جانی نداشت وتن‌ها به منازل مسکونی خسارات عمده‌ای وارد گردید.
محمد مهدی روانستان افزود: هرچند که درروزاول چادرکمی دیربه منطقه ارسال گردید ولی خوشبختانه ازسوی هلال احمرتربت جام چادرموردنیازبه محل ارسال که بین مردم توزیع گردید.
وی می‌گوید: ازهمان ابتدای روزحادثه فرماندارتربت جام به همراه مسئولین به منطقه آمد وازنزدیک به مشکلات مردم رسیدگی شد ودرروزاول غذای گرم به حادثه دیدگان توزیع گردیدودرروزدوم هم بسته‌های غذایی ازسوی آستان قدس رضوی توزیع شدودرحال حاضر هیچگونه مشکل وکمبودی ازلحاظ اسکان درروستا وجودندارد.
حجت الاسلام محمد جواد طاهری امام جمعه تربت جام با اشاره به وقوع زلزله در مناطق تربت جام و قدردانی حضور به موقع مدیران استانی و محلی تصریح کرد: به برکت همسایگی با حضرت رضا علیه السلام تلفات جانی نداشتیم و به منازل مسکونی ۵۱ روستا خسارت مالی وارد شد.
وی افزود: تلاش‌های انجام شده به آسیب دیدگان کافی نیست و زلزله زدگان به کمک‌های فوری بیشتری نیازمند هستند.
علی رستمی فرماندارشهرستان تربت جام با بیان اینکه ۵۱ روستا وآبادی دردهستان موسی آباد ازتوابع بخش مرکزی شهرستان تربت جام دچارآسیب کلی وجزئی شده اند به خبرنگارماگفت: حادثه دیدگان دراین زلزله در ۱۲۰۰ تخته چادر اسکان موقت داده شده اند.
وی افزود: همزمان با اسکان موقت ساکنان مناطق زلزله زده شهرستان کارارزیابی ازمیزان خسارت به واحدهای مسکونی نیز توسط بنیادمسکن آغازگردیده است.
انتهای پیام//س. ج.

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۹۹۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، سالار آبنوش پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه شورای اداری بخش الموت شرقی اظهار کرد: برخی ظرفیت‌ها نه استانی، بلکه کشوری و جهانی است که الموت و ظرفیت‌های آن نیز جزو همین ظرفیت‌های مهم است اما متأسفانه بسیاری از این پتانسیل‌ها مغفول مانده است.

وی ضمن اشاره به دلایل سد شدن مشکلات پیش پای پیشرفت پروژه‌ها تصریح کرد: ریشه حل بسیاری از مشکلات در حوزه پروژه‌های منطقه‌ای، انسجام و وحدت مسئولان برای رضایت مردم است.

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک ضمن اشاره مجدد به اهمیت خدمت رسانی به مردم یادآور شد: نوکری برای مردم بالاترین عبادات، جایگاه و مقام است و این مقام برای یک مسئول ماندنی است چراکه آنچه را مردم بپسندند و از آن رضایت داشته باشند، برای مسئولان عزت آفرین است.

آبنوش کشاورزی و باغداری الموت را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: باید هدف همه فعالیت و کارها، مردم باشد و حالا که شاهد مهاجرت معکوس و بازگشت مردم به روستاها هستیم، نباید در این فرآیند مانع ایجاد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: هرچه الموت رونق پیدا کند، به نفع همه ایران است و در بیان جایگاه الموت همین بس که الموت جزو مهم‌ترین مقاصد گردشگری جهانی است و یکی از پیام‌های رونق یافتن گردشگری، ثبات، امنیت و آرامش در کشور است.

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک خواستار بهره مندی از این ظرفیت‌ها برای رونق گردشگری در الموت با هدف خدمت‌رسانی به مردم منطقه شد و این جلسه شورای اداری را مقدمه آغاز فعالیت‌های بزرگ برای الموت دانست.

رسیدگی به قلعه شمس کلایه، رونق پروژه‌های گردشگری، جلوگیری از دستبرد میراث گرانبهای فرهنگی کشور، احداث موزه گازرخان، ثبت جهانی الموت، ارائه چهره واقعی از قلعه الموت و تاریخ منطقه و نقش آن در جهان اسلام و فرهنگ مقاومت، موضوعات مرتبط با حوزه قضائی و نیازهای بخش، رسیدگی به راه‌های روستایی و بخصوص محورهای خاکی ازجمله موارد مطرح شده در این شورا بود.

کد خبر 6100409

دیگر خبرها

  • توسعه آبزی‌پروری خرد معیشتی در سواحل روستایی بوشهر
  • حریم و روستاهای شرق تهران برای گذران اوقات فراغت محل مناسبی هستند |‌ همدردی با آبشار اشک ریز
  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • عادی بودن وضعیت روستاهای حاشیه رودخانه دز در مقطع اهواز
  • بورل: عملیات زمینی در رفح منجر به عواقب انسانی ویرانگر می‌شود
  • بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • شناسایی حدودسه هزار و ۸۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج
  • هشدار آنروا درباره عواقب هرگونه تجاوز صهیونیست‌ها به رفح