Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- به فاصله ۱۳۰ روز بعد از زلزله ۱۶فروردین گذشته که خسارات قابل توجهی بویژه در دو شهرستان فریمان و تربت جام و بخش رضویه برجای گذاشت، فرصتی پیش آمد تا گروهی از خبرنگاران رسانه‌های مختلف با حضور در برخی از روستاهای زلزله زده از نزدیک در جریان روند بازسازی و آماده سازی مسکن روستاییان آسیب دیده از زلزله قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازسازی که بارندگی سیل آسای اخیر نیز بر روند آن تأثیر گذاشته بود و حتی در برخی از روستاها خساراتی هر چند اندک وارد کرده بود.

هاشم رسائی فر: روستای محمد آباد از توابع شهرستان فریمان است. در این روستا ۳۷ واحد مسکن روستایی در اثر زلزله تخریب شده است که تاکنون ۳۰ واحد از آن‌ها حداقل تا مرحله اسکلت بندی پیشرفت داشته است. در این روستا البته یکی دو واحد مسکونی هم به مرحله بهره برداری رسیده است و صاحبان آن‌ها ساکن شده‌اند اما آنچه که در نگاه اول به چشم می‌آید این است که اکثر واحدها تا نیمه بیشتر پیشرفت ساختمانی نداشته‌اند و گلایه مردم این است که وام هایشان به موقع آزاد نمی‌شود.البته نباید فراموش کرد که همان یکی دو واحدی هم که مراحل ساختش به پایان رسیده است، گویا صاحبان آن‌ها آورده ریالی داشته‌اند که در نهایت منجر به این شده که خانه شان خیلی زودتر از بقیه آماده شود.

اتفاق تأسف باری که در این روستا افتاده و برخی از اهالی روستا نیز در مورد آن صحبت می‌کردند این بود که یک پیمانکار با قول هایی که داده، توانسته نظر مردم روستا را برای ساخت واحدهای مسکونیشان جلب کند اما بعد از اینکه از هر کدام از آن‌ها پول هایی در حدود ۲تا ۳ میلیون گرفته است به تعهداتش عمل نکرده و اکنون نیز از او خبری نیست.

مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز که با خبرنگاران همراه بودند، ضمن تأیید این موضوع اذعان داشتند که قبل از اینکه مردم روستا با این پیمانکار وارد مذاکره شوند ما به آن‌ها اعلام کرده بودیم این پیمانکار مورد تأیید ما نیست اما با این وجود برخی‌ها حرف ما را قبول نکردند و با این پیمانکار قرارداد بستند که در نهایت به اینجا ختم شد.

مطالبات و کمبودهای زلزله زده ها

نبود سرویس بهداشتی و حمام سیار به تعداد کافی و البته بهداشت نامناسبی که اطراف این سرویس‌ها به وضوح دیده می‌شد، زمان طولانی برای آزاد شدن وام‌های مرحله‌ای، سرمای شدید شب هنگام تهدید برای کودکان و بچه‌های مناطق زلزله زده و گرانی هایی که اخیراً برای برخی از اقلام مصالح و آهن آلات اتفاق افتاده است، مشکلاتی است که روستاییان زلزله زده در شهرستان‌های فریمان و تربت جام از نبود یا کمبود آن‌ها گلایه داشتند. اگرچه برخی از آن‌ها اذعان داشتند که با حضور این گروه خبری نگاه مسئولان یک بار دیگر معطوف به مناطق زلزله زده‌ای شود که در طول نخستین روزهای حادثه هر کدامشان آمدند و قول هایی دادند اما بعد کمتر به آن‌ها عمل شد.

اتمام ساخت و سازها تا ۱۵مهر

عزیزالله مهدیان، معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص طولانی شدن پروسه کارشناسی بانک مسکن برای ارزیابی واحدهای زلزله زده که بنا به گفته برخی مردم با گذشت یک ماه همچنان کارشناس به محل سری نزده است، گفت: قانون این حق را برای بانک مسکن قرار داده که به جز کارشناسی بنیاد مسکن، خود بانک هم واحدها را کارشناسی کند و این موجب زمانبر شدن این قضیه شده است اما بیشترین زمانی که برای کارشناسی به ما گزارش شده دو هفته بوده که البته حتی یک روز هم از نظر ما زیاد است. هم اکنون در حال رایزنی با بانک مسکن هستیم تا از این امر کوتاه بیاید و همانند سایر بانک‌ها عمل کند.

وی در مورد پنج میلیون تومان تسهیلات بلاعوضی که برای واحدهای خسارت دیده زلزله اخیر استان در نظر گرفته شده، گفت: این تسهیلات با پیشرفت فیزیکی مرحله به مرحله پرداخت می‌شود و این طور نیست که در یک مرحله ۵ میلیون تومان پرداخت شود.

مهدیان گفت: هزینه‌های آواربرداری، نقشه کشی، پروانه ساخت، سیمان و... برای واحدهای خسارت دیده در زلزله اخیر رایگان بوده و در کنار تسهیلات نقدی، تقریبا بیش از ۱۰ میلیون تومان هم هزینه‌های غیرنقدی شامل مواردی که گفته شد به واحدها صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم تمام واحدهای زلزله زده حادثه فروردین ماه تا ۱۵ مهر ماه ساخته شوند تا در هنگام سرما افراد در خانه‌های خود سکونت داشته باشند.

مهدیان گفت: حدود ۲۰۰۰ واحد در زلزله اخیر نیاز به بازسازی داشتند که ۱۸۰۰ نفر به بانک‌ها معرفی شده و ۱۷۰۰ واحد با بانک‌ها عقد قرارداد داشته‌اند که مراحل بازسازی این خانه‌ها در حال انجام است و برخی واحدها ساخت اسکلت، سقف و دیوارچینی را هم انجام داده‌اند.

روستاییان مقصر اصلی ورود پیمانکاران بدون مجوز

سید رضا موسوی نیا، مدیرکل بیناد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اقدام‌های انجام شده در مناطق زلزله زده استان گفت: در حوادث اخیرعلاوه بر خساراتی که مسکن روستاییان وارد شد مراکز دامی افراد هم دچار خسارت شد که اگرچه این وظیفه بر عهده جهادکشاورزی بود؛ اما بنیاد مسکن آواربرداری آن مناطق را هم انجام داد و طی تفاهم نامه‌ای با بانک قرض الحسنه مهر ایران مقرر شد، برای هر واحد ۶ میلیون تومان وام و برای ۳۰۰ واحد هم ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات بلاعوض ارائه شود.وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار در خصوص اینکه برای جلوگیری از سود جویی برخی از پیمانکاران تا کنون چه اقداماتی انجام شده است، گفت: در برخی روستاها افراد خودشان و یا توسط پیمانکاران شخصی اقدام به بازسازی کرده‌اند که این اقدام‌ها زیر نظر بنیاد مسکن نبوده است.همچنین یک یا دو مورد از این پیمانکارها که از طرف شورای اسلامی روستا معرفی شده بودند، هزینه‌های مردم را بدرستی مصرف نکردند که پیش از این کار، بنیاد مسکن در این خصوص به افراد تذکر داده بود.

مراحل ساخت بر عهده مردم

فرماندار تربت‌جام هم گفت: البته دو ماه طلایی پس از زلزله به دلیل این که مردم بنا به شرایط فصلی به چراگاه‌ها می‌رفتند و در مناطق حضور نداشتند و یک ماه هم ماه رمضان بود را از دست دادیم و عملاً کمتر از ۴۰ روز است که مردم به طور جدی پای کار حضور دارند.علی رستمی، خاطرنشان کرد: بیشترین خسارت زلزله اخیر به شهرستان تربت جام وارد شد اما به دلیل این که کانون زلزله ما نبودیم این مسئله کمتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

وی گفت: سه میلیارد تومان اعتبار برای ساخت دو پروژه بزرگ آبرسانی در واحدهای زلزله زده اختصاص دادیم و همچنین گازرسانی روستاهای خسارت دیده را هم سرعت بیشتری بخشیدیم که بزودی پایان خواهند یافت.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۳۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت

شهردار تهران از امکان پیش‌بینی وقوع زلزله تا ۲۰ ثانیه قبل از وقوع آن خبر داده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

بازار سخنرانان انحرافی با این اقدام کساد می‌شود

لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان

آیت‌ا... علی نظری منفرد، از استادان حوزه علمیه قم طی سخنانی در مراسم رونمایی از کتاب "شرح حال خطبای نامی ایران از معاصر تا نیمه دوم صفویه" با بیان این که در برخی روایات دینی هست که هم خطیب و هم کلمات او را روز قیامت می آورند و مورد حساب قرار می دهند، گفت: متأسفانه امروز سطح منبر بسیار پایین آمده و بعضاً سخنرانان مطالبی را بیان می کنند که در هیچ کتابی نیست و این مطالب خلاف واقع را بارها مطرح می کنند.

به گزارش شفقنا، او می‌افزاید: متأسفانه از وضع منبر برخی مجالس و آقایان ناراحت هستیم و نمی دانیم چه کنیم؛ متأسفانه یک عده هم تشویق می کنند که برخی از این به اصطلاح سخنرانان این حرف های بی اساس را بزنند.

آیت‌ا... نظری منفرد همچنین تصریح می‌کند: به نظرم اگر بشود، معهدی در درون حوزه علمیه با حضور علمای مورد تأیید مراجع تقلید تشکیل شود که شایستگان منبر را تشخیص دهند و به نوعی صلاحیت خطیب بودن ایشان را تأیید کنند.

این استاد حوزه علمیه قم گفته است: باید خطبا و سخنرانان مذهبی، جایی برای تأیید خود داشته باشند تا حرف هایی که برای مردم می زنند درست باشد.[۱]

*پیشنهاد راهگشا و مدقّانه آیت‌ا... نظری منفرد؛ رویدادی است که در صورت تحقق؛ آثارش فی‌الفور نمایان خواهد شد و مردم و جامعه شهد تبلیغ اصولی، سخنان حکیمانه و حضور شایستگان بر منابر را خیلی زود خواهند چشید.

خاصّه هم‌اکنون که ماه‌های محرم و صفر را نیز در پیش داریم؛ خوب است که پیشنهاد مذکور بصورت ویژه در دستور کار حوزه و البته نهادهای ناظر و امین کشور قرار گیرد تا یکبار برای همیشه پرونده سخنرانان سطحی، استاد ندیده‌ها و افراد کذّاب و مریدپرور بسته شود.

پر واضح است که پیشنهاد مذکور را باید در حیطه‌های سیاست و غیره نیز پیاده‌سازی کرد و هیئت‌هایی رسمی و اعطاکننده مجوز را برای تشخیص سخنرانان متخصص و متشخص تشکیل داد.

بایستی متوجه این خطر بود که در صورت عمل نکردن به پیشنهاد و هشدار آیت‌ا... منفرد؛ رویدادهای تلخ صدر اسلام از قبیل "بالا رفتن بوزینگان از منابر جامعه" رخ خواهد داد و البته ثمرات آن هم غیر قابل اجتناب است.

پر واضح است که هم‌اکنون و در همین کشور بعضا سخنرانانی را می‌شناسیم که روی منبر و بصورت علنی مدعی شنیدن پیغام امام زمان(عج) شده‌اند، به راحتی آب خوردن با فحش حرفشان را می‌زنند، جماعتی که یکی‌شان با خبر مرگ پسرش از مردم اشک می‌گیرد، دیگری از منبرهای پررونقش در مشهد و تهران برای مردمان روستا می‌گوید و آن دیگری هم می‌گوید اگر می‌دانستم پامنبری‌هایم اینقدر کم است دعوت این هیئت را نمی‌پذیرفتم!

در این زمینه حرف و هشدار زیاد است و باید تأکید کرد که راه حل، صرفا و فقط از همان مسیری می‌گذرد که آیت‌ا... نظری منفرد پیشنهاد داده‌اند.

تشکیل یک واحد گزینش برای اعطای صلاحیت به سخنرانان و خطبا در حوزه‌های مختلف از نان شب هم واجب‌تر است.

***

چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت

مهدی عسگری، نماینده مجلس و نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون چالش‌های بازار ارز با بیان اینکه دچار بی‌سیاستی هستیم، گفته است: باید بپذیریم که ما در جنگ ارزی هستیم و باید وارد اقدامات جدی برای کنترل بازار غیر رسمی و در واقع مدیریت تقاضای ارز شویم یعنی باید برای این مساله مدیریت و چاره داشته باشیم که تقاضای ارز در کشور مدیریت شود و عرضه ارز هم متناسب با نیازهای اصلی تنظیم شود نه اینکه بدون اولویت بندی این کار صورت گیرد.

او می‌افزاید: در واقع دولت الان در مواجهه با این کلان‌متغیر (یعنی دلار)، دارد تلاش می‌کند تا موضوعات و متغیرهای مختلفی را که به تبعیت از دلار خودشان را تنظیم می‌کنند مدیریت کند غافل از اینکه تا وقتی که برای کلان‌متغیر اصلی یعنی دلار تدبیر نشود، آن تدابیر خرد و فرعی هم به نتیجه نمی‌رسد. دولت باید با یک اراده جدی و تصمیم بزرگ بازار ارز را تحت کنترل و در دست بگیرد تا سایر متغیرهای دست پایین‌تر در اقتصاد کشور قابل مدیریت شود.[۲]

*امر محرز آنست که سیاست‌های دولت در قبال مسئله ارز آنطور که باید پاسخگو نبوده و اقتصاد ایران با مشکلات بزرگی در این زمینه مواجه شده است.

بخش کمتر گفته شده این ماجرا نیز آن است که مبحث دلار به دلیل کشش تورمی؛ سبب تأثیرگذاری بر قیمت سایر کالاها و خدمات نیز می‌شود. تأثیری که البته به دلیل نبود نظارت کارای دولت بر بازار؛ موجب تشدید آسیب‌های اقتصادی و فشار بر معیشت مردم می‌شود.

به هر روی انتظار مردم و نمایندگان مجلس آنست که دولت به صورت جدی و فوری؛ سیاست‌های درست اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهد تا این مسئله مرتفع شود.

***

امکان هشدار زلزله در تهران قبل از وقوع

علیرضا زاکانی، شهردار تهران به تازگی طی سخنانی در آیین افتتاح نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله، ۴ مقوله فرونشست زمین، زلزله، سیل و طوفان را مخاطراتِ در دستور کار شهرداری پایتخت عنوان کرد و گفت: زلزله پدیده‌ای است که نیاز به هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها دارد و با مسوولیتی که وزیر کشور در این زمینه بر عهده گرفته امکان هم‌افزایی میان نهادهای مرتبط فراهم شده است.

به گزارش ایرنا، وی توسعه شبکه شتاب‌نگاری برای برآورد میزان خسارت پس از وقوع زلزله را از دیگر اقدامات برای پایش زلزله در تهران عنوان کرد و یادآور شد: در گذشته کشور ژاپن، چهار دستگاه شتاب‌نگاری در تهران نصب کرده بود که به دلیل فرسودگی نیاز به تعویض داشتند و با اقداماتی که انجام شد، ۲۶ دستگاه شتاب‌نگاری تحویل ما شده است.

زاکانی با بیان اینکه علاوه بر آن ۵۰ سامانه شتاب‌نگاری هم در اطراف تهران نصب شده است، اضافه کرد: با سامانه‌های نصب شده، می‌توانیم هشدار سریع در ۱۵ تا ۲۰ ثانیه اول داشته باشیم.[۳]

*اعلام پیش‌بینی زلزله تا ۲۰ ثانیه قبل از وقوع در حالی است که شهردار قبلی تهران (پیروز حناچی)، در سال ۱۴۰۱ این زمان را حدود ۱ دقیقه اعلام کرده بود. [۴]

به هر روی این خبر مسرّت‌بخش (هشدار سریع زلزله قبل از وقوع) اولا باید در اهتمامی مجدّانه و دانشی بهبود یابد و زمان آن بیشتر شود.

ثانیا و مهمتر از گزینه اول باید در قبال هر ثانیه از این رخداد شاهد برنامه‌ریزی‌های کلان شهری، برگزاری مانور و اطلاع‌رسانی عمومی باشیم و نهادهای مسئول و مردم بدانند که در صورت هشدار سامانه‌ها باید چکار کنند تا سطح آسیب‌ها کمتر شود.

***

۱_ https://fa.shafaqna.com/?p=۱۷۹۱۷۶۱

۲_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-۱۴۷۶۷۳۶

۳_ https://irna.ir/xjQvcJ

۴_ mshrgh.ir/۱۴۷۳۵۲۴

دیگر خبرها

  • همدردی رودریگو با سیل زدگان برزیل؛ پیام روی پیراهن ستاره رئال مادرید چه بود؟ (+عکس)
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن